Η Μυρτώ τελείωσε τη Σχολή μας και ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ελλάδα, στο Μετσόβειο στους Τοπογράφους Μηχανικούς, έκανε μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη Μηχανική.

Στη συνέχεια βρέθηκε στον Καναδά, όπου έκανε το διδακτορικό της στην ανάλυση δεδομένων από δορυφόρους που μελετούν το βαρυτικό πεδίο.
Στον Καναδά βραβεύτηκε ανάμεσα σε άλλες βραβεύσεις, και με το Βραβείο Αριστείας Richatd Jarret γιατί έκανε τα εργαστήρια μια εποικοδομητική και διασκεδαστική εμπειρία. Οι φοιτητές εκτίμησαν την συνέπεια΄της, τις σε βάθος γνώσεις της, την συνεχή υποστήριξη και τα εκπαιδευτικά βοηθήματα που τους βοήθησαν να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους. ( Σε σχετικά ελεύθερη μετάφραση του αποσπάσματος από την βράβευση : made the labs a rich and enjoyable learning experience. Students appreciated her consistent and in-depth feedback, hands-on mentorship, and extra instructional aids that helped them achieve their full potential.) Η φιλοσοφία της σαν εκπαιδευτικός στηρίζεται στην φράση : “κάθε σπουδαστής, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρέπει να έχει την εκτίμηση των εκπαιδευτών του, και να καταλάβει ότι το πόσο χρόνο θα του πάρει να λύσει ένα πρόβλημα έχει λιγότερη σημασία από το να το καταλάβει και να λύσει τελικά το πρόβλημα.”

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Τορόντο, γύρισε στην Ευρώπη όπου δουλεύει σαν ερευνήτρια στην ESA (European Space Agency) στο Darmstadt.
Τα άρθρα που έχει γράψει η Μυρτώ πάνω στο αντικείμενό της είναι πολλά και μπορείτε να δείτε την εργασία της ΕΔΩ .
Από ότι μας λέει η Μυρτώ, το αντικείμενό της εστιάζεται στην μικρο-ρύθμιση των επιταχυνσιόμετων με βάση μετρήσεις δορυφόρων… Πως είπατε;;;; Εγώ δεν τα καταλαβαινω αυτά. Μου φαίνεται ότι η Μυρτώ ετοιμάζεται να μας πάει στο Φεγγάρι, οπότε “fly me to the moon”.
Είναι 2025 και οι απόφοιτοί μας χαράζουν τους δικούς τους δρόμους “από τη Γη στη Σελήνη”.