“21 Ερωτήματα για το ’21”

Μια ιδέα που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, επιτέλους φτάνει στην ολοκλήρωσή της. Σε λίγες μέρες, στις 23 Μαρτίου από το πρωί στις 8.20 ξεκινάει το μαθητικό συνέδριο για το ’21, ενταγμένο ταυτόχρονα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των σαράντα χρόνων της Σχολής μας.

Η αφίσα του συνεδρίου.

Το συνέδριο σκοπό έχει να δώσει βήμα στους μαθητές να μιλήσουν για το 1821. Μέσα από τις εργασίες τους οι μαθητές θα γνωρίσουν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης διερευνώντας τις εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες που την προκάλεσαν, να αναστοχαστούν μελετώντας τις πολύπλευρες διαστάσεις της, να επανεξετάσουν και να διερωτηθούν για το ρόλο των φορέων και των δυνάμεων εκείνης της εποχής, να ανακαλύψουν το εύρος επίδρασής της στη σημερινή εποχή και να αναδειχθεί η διαχρονικότητά των ιδεών και ο ρόλος των προσώπων που την εδραίωσαν.  

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου :

Αυτή τη στιγμή πάνω από 70 σχολεία θα το παρακολουθήσουν διαδικτυακά, ένας αριθμός που δεν είναι σταθερός αλλά συνέχεια ανεβαίνει. Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε Live streaming όπως λέμε πλέον την μετάδοση σε πραγματικό χρόνο ή ζωντανή μετάδοση. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε όσοι επιθυμείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://youtu.be/B1u_vp8ZeLg

Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση της Σχολής μας.

Και για να μην πείτε ότι δεν σας στείλαμε πρόσκληση, ορίστε και η πρόσκληση:

Η πρόσκληση

Θα ήταν παράλειψη κλείνοντας να μην αναφέρω την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου :

και φυσικά την οργανωτική επιτροπή, τους ανθρώπους που εργάστηκαν προκειμένου να μετατραπεί η ιδέα σε συνέδριο.

Σας περιμένουμε στο συνέδριο.

Είναι 2021 και σε πείσμα των καιρών οργανώνουμε συνέδρια…

Μία σκέψη στο ““21 Ερωτήματα για το ’21””

  1. Εξαιρετική πρωτοβουλία. Ευχομαι ολοψυχα Καλη επιτυχία!

Τα σχόλια είναι κλειστά.