Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Χαρά Μαραντίδου : …..

Συνήθως όταν παρουσιάζω ένα απόφοιτο λέω τι κάνει. Με τη Χαρά είναι πολύς καιρός που πλέον δεν μπορώ να πω τι κάνει. Ξέρω ότι ξεκίνησε από Αρχιτεκτονική, προχώρησε στη Καλών Τεχνών, έχει γράψει βιβλία, έχει κάνει εικονογράφηση, έχει οργανώσει δράσεις για παιδιά στις οποίες συμμετέχει η ίδια ή και άλλοι. Στους άλλους ανήκω και εγώ που μου έδωσε την μοναδική ευκαρία να παρουσιάσω στο Σταύρος Νιάρχος – υπό κατασκευή τότε – την κουζινοχημεία, μια ιδέα που είχα αρκετό καιρό πριν, και με αυτή τη δυνατότητα μπόρεσα να της δώσω “σάρκα και οστά”. Κάτι για το οποίο την ευχαριστώ. Ένα ανήσυχο μυαλό. Ένας δημιουργικός άνθρωπος που κάνει τις ιδέες του πράξη, όπως οι “μουσειοσκευές” αν θυμάμαι καλά. Όλα αυτά πλέον απόκτησαν “σπίτι” (ας το πω έτσι αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο όρος είναι κατάλληλος). Πως λέγεται;

https://mulolab.com/

Αν επισκεφτείτε το site θα δείτε αυτές τις κατασκευές που σας ανέφερα, αλλά και πολλά άλλα.

Αντιγράφω από το “ABOUT” :

“Paths are made by walking”

Η MULO creative lab δημιουργήθηκε από την Χαρά Μαραντίδου και είναι μια υβριδική ομάδα αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών, μουσειολόγων και εκπαιδευτικών η οποία σε κάθε έργο που αναλαμβάνει δημιουργεί αφηγήσεις μέσα από το συνδυασμό χώρου, εικόνας, κειμένου, αντικειμένων, ήχων και ό,τι άλλο μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία της αφήγησης.

Έχει σχεδιάσει εκθέσεις, εκπαιδευτικό υλικό, μουσειοσκευές, ειδικές κατασκευές, δράσεις για παιδιά και ενήλικες, βιβλία και αντικείμενα για πολλούς διαφορετικούς φορείς όπως: το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Ολυμπιακό μουσείο της Αθήνας, η Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK, το μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα, για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το μουσείο ελληνικών λαïκών οργάνων, και άλλους φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Στη MULO πιστεύουμε ότι τα πάντα είναι ενδιαφέροντα αρκεί να τα κοιτάξουμε από κοντά και προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε εμπειρίες που αφήνουν το αποτύπωμά τους.

Οπότε διαβάζοντας αυτό το κείμενο νομίζω ότι μπορείτε όλοι να καταλάβετε το πρόβλημα που έχω να πω τι κάνει η Χαρά σήμερα.

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η περιήγηση στο Όλυμπιακό Μουσείο της Αθήνας που έγινε από το LIFO. Μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση στον σύνδεσμο που ακολουθεί :

https://tinyurl.com/ry5e6jsd

Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας η Χαρά συμμετέχει με “τριπλή υπόσταση” :

Σαν Klab όπου συμμετέχει στην αρχιτεκτονική ομάδα και έχουν αναλάβει την αρχιτεκτονική μελέτη, σαν mulo έχουν αναλάβει την μουσειογραφική μελέτη και τέλος η ίδια έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια όλου του έργου.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τους συνδέσμους και να περιπλανηθείτε λίγο στο κόσμο της Χαράς.

Μπορώ σίγουρα να πω ότι :

Είναι 2021 και οι απόφοιτοί μας αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο μας (αντιγράφοντας από το κείμενο τους).