Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Βασίλης Πετρής και Ραλλού Σαλάκου : Grape Store.

Ο Βασίλης και η Ραλλού απόφοιτοι της Σχολής μας συνδύασαν την αγάπη τους με το κρασί και προέκυψε το GRAPE STORE. Μια άλλη άποψη στις κάβες. Μπορείτε να διαβάσετε για αυτή τη διαφορετική προσέγγιση στο άρθρο που βρίσκεται εδώ.

Μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα :

Η βασική ιδέα πίσω από το Grape Store είναι η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανίας κρασιού. Οι ιδιοκτήτες Βασίλης και Ραλλού, είναι δύο νέοι επιστήμονες, οι οποίοι μόλις πέρσι πήραν την μεγάλη απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το brand τους είναι βασισμένο στην ιδέα της βιωσιμότητας και έρχεται να μας συστήσει εξαιρετικά κρασιά μικρών οινοποιείων σε συσκευασία ασκού.

Ο Βασίλης μας εξηγεί πως η παραγωγή και η εμπορία κρασιών είναι στην ουσία μια οικογενειακή παράδοση 22 χρόνων, που τους εξοικείωσε από νωρίς με τον κόσμο της αμπελουργίας και της οινοποσίας. Το μετέπειτα ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, η Ραλλού ως Χημικός Μηχανικός και ο Βασίλης ως Γεωπόνος,  ήρθε ως επιστέγασμα αυτής της σχέσης επιτρέποντάς τους να εμβαθύνουν τεχνικά και αισθητικά στον κόσμο του κρασιού.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, μπορείτε να τις διαβάσετε στο άρθρο.

Προτείνω κάτι καλύτερο. Να αφιερώσετε χρόνο και να περάσετε από το μαγαζί για να τους γνωρίσετε και να μιλήσετε μαζί τους. Να αφήσετε τον ενθουσιασμό τους να σας συνεπάρει και να σας ταξιδέψει σε αυτή τη νέα φιλοσοφία. Τέλος να εμπιστευθείτε τις προτάσεις τους και να δοκιμάσετε νέες γεύσεις στα κρασιά. Αλλά είπαμε… να αφιερώσετε χρόνο. Είναι σίγουρο ότι μετά από αυτή την επίσκεψη σας το GRAPE STORE θα είναι η πρώτη επιλογή σας αν έχετε μια επίσκεψη και θέλετε να προσφέρετε ένα καλό κρασί.

Είναι 2022 και οι απόφοιτοί μας, μας μαθαίνουν το καλό κρασί.