Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Αντώνης Πέππας : Float Mast

Ο Αντώνης απόφοιτος της Σχολής μας (96) μετά την σχολή των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, συνέχισε στο Imperial College του Λονδίνου, για Master στην Διαχείριση του περιβάλλοντος και ειδικότερα στην Υδρολογία. Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με την διαχείριση των φυσικών πόρων και τον έλεγχο των πλημμυρών… (Αναλυτικό βιογραφικό του Αντώνη μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ)

Το 2012 μια φράση που άκουσε, όπως μας λέει ο ίδιος σε μια συνέντευξή του, ήταν η αφορμή να καταπιαστεί με το πρόγραμμα Float Mast για να δώσει τη λύση. Αντιγράφω ένα μικρό κομμάτι από την συνέντευξη…

από μια συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κατασκευή πλωτών ανεμογεννητριών. «Μας είπαν τότε, το 2012, από το ΚΑΠΕ ότι υπήρχε κενό στον τομέα της μέτρησης του αιολικού δυναμικού στη θάλασσα»

Μια φράση κλειδί που όμως παρακίνησε τον Αντώνη στο να βρει λύση… (συνεχίζει)

Οι επενδυτές που θέλουν να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στη θάλασσα έχουν να αντιμετωπίσουν κυρίως τον αστάθμητο παράγοντα, που ακούει στο όνομα «άνεμος». Μπορεί να θεωρείται το βασικό τους πλεονέκτημα, καθώς ο άνεμος πνέει πιο σταθερά και πιο δυνατά στη θάλασσα σε σχέση με τη στεριά, από την άλλη όμως κάθε απόκλιση στην εκτίμηση για το αιολικό δυναμικό μπορεί να κοστίσει εκατ. ευρώ για τις εταιρείες. (Τα υπόλοιπα στην συνέντευξη)

Με δυο λόγια βρήκε τη λύση, με μια πλωτή πλατφόρμα που μεταφέρεται επιτόπου και κάνει τις μετρήσεις, αξι΄΄οπιστα του αιολικού δυναμικού. Μπορεί να φαίνεται απλό . Προφανώς και δεν είναι, γι’ αυτό και έκανε πάνω από πέντε χρόνια να παρουσιαστεί.

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για την πλατφόρμα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Εμείς να πούμε μπράβο στον Αντώνη και να περιμένουμε το επόμενο βήμα.

Είναι 2022 και οι απόφοιτοι μας βρίσκουν λύσεις εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν.