Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα : Κώστας Μανωλκίδης Κλασσικός κιθαρίστας – σολίστ

Ο Κώστας Μανωλκίδης απόφοιτος της Σχολής μας είναι κλασσικός κθαρίστας – σολίστ. Αντιγρ΄΄αφω το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Το 2018 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του στη μουσική αποκτώντας τα Πτυχία Αρμονίας/Αντίστιξης με τον Νίκο Παναγιωτάκη και Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας με τον Άγγελο Μπότση, σπουδάζοντας παράλληλα Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Örebro στη Σουηδία και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και αποφοίτησε την ίδια χρονιά.

Έχει συμπράξει με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, παίζοντας το Κονσέρτο για Κιθάρα op.99 του Mario Castelnuovo-Tedesco υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου, στο Μουσικό Φεστιβάλ της Κορώνης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολλών κορυφαίων σολίστ και βραβευτεί επανειλημμένα σε δεκάδες διαγωνισμούς κιθάρας.

Το 2019 διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο. Το έργο του για δύο κιθάρες γράφτηκε αποκλειστικά για το ντουέτο Duo Melis. Η πρεμιέρα και η ηχογράφησή του θα πραγματοποιηθούν από τους ίδιους και οι παρτιτούρες εκδόθηκαν από τον Καναδικό οίκο Productions d’ Oz το 2020. Το τελευταίο του έργο “O que deu a Terra” θα ηχογραφηθεί σε album του Κώστα Τοσίδη από την εταιρία Naxos και η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2021 σε φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στη Γερμανία.

Το 2020 σπούδασε για ένα χρόνο στην Ακαδημία Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ με καθηγητή τον Yoram Zerbib ως υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και του American-Israeli Cultural Foundation.

Σήμερα διδάσκει κιθάρα εξ αποστάσεως στο Εθνικό Ωδείο της Παλαιστίνης στις πόλεις της Ιερουσαλήμ και της Βηθλεέμ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Birzeit και στο Ωδείο Μουσική Πράξη στην Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος αυτες τις μέρες ετοιμάζει δύο εκδηλώσεις στις οποίες μας προσκαλεί:

Στις 29 Οκτ΄΄ωβρη στην πρώτη Ευαγγελική Εκκλησία της Αθήνας (Λ Αμαλίας 50).

Ο Κώστας μας λεει :

Φέτος πήραμε μια μεγάλη απόφαση και ξεπερνάμε κάθε εαυτό με 8ωρες πρόβες για να σας παρουσιάσουμε την πρώτη συναυλία του έτους το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στην Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών! Μην τη χάσετε, θα σας ανταμείψει!! Event έρχεται σύντομα.

Η επόεμνη εκδήλωση είναι λίγο πιο μακριά.

“Γιορτές κιθάρας” στα τέλη Νοέμβρη.

Αντιγράφω από το δελτίο τύπου της εκδήλωσης :

Ο Michalis Sidiropoulos με την πολυετή του διαδρομή σε ορχήστρες, είτε ως Κιθαριστής είτε ως Σολίστ Μαντολίνου και ο Kostas Manolkidis, ο σολίστ που “ξεκίνησε” την εξαιρετική του πορεία, κατακτώντας στο 2ο κατά σειρά Φεστιβάλ μας, το Α΄ βραβείο στον διαγωνισμό Σολίστ, κι έκτοτε διαγράφει μια σημαντική διαδρομή, δικαιώνοντας το υψηλό επίπεδο των διαγωνισμών μας! Πολύτιμοι αρωγοί και οι δύο στις προσπάθειες μας!

Κανονίστε λοιπόν τις υποχρεώσεις σας και φροντίστε να είστε εκεί και φυσικά να δώσετε χαιρετίσματα.

Είναι 2022 και οι απόφοιτοί μας μοιράζουν απλόχερα τους καρπούς της τέχνης τους.