ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2022

Το σχολείο μας έχει τη χαρά να διοργανώσει την Τρίτη 6  Δεκεμβρίου 2022 για ακόμα μια χρονιά την Ημέρα Σταδιοδρομίας από τις 9.00 έως τις 14.30.

Σας προσκαλούμε να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να μιλήσετε στους μαθητές μας σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμά σας και να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους.

Στηριζόμαστε στο παράδειγμα σας για τους νυν μαθητές μας και γι’αυτό θα εκτιμούσαμε, αν συμπληρώνατε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στον σύνδεσμο που βρίσκεται εδώ ως τις 20/11 .

Σε απλά Ελληνικά είναι από τις πιο μεγάλες χαρές μας να σας βλέπουμε ξανά στο σχολείο μετά από …. χρόνια από τότε που φύγατε σαν τελειόφοιτοι, προχωρήσατε, πολλοί κάνατε οικογένειες και τώρα έρχεστε στο σχολείο να μιλήσετε στους σημερινούς μαθητές για την δουλειά σας. Να τους πείτε τόσο για τα τυπικά όσο και για τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για το επάγγελμά σας. Να τους μεταφέρετε την εμπειρία σας πάνω στο τι να προσέξουν.

Μπορεί η διάρκεια να είναι πεντέμιση ώρες αλλά δεν είναι ανάγκη να είστε όλες τις ώρες μαζί μας. Αν τα καταφέρετε ακόμα καλύτερα και η χαρά μας θα ε΄΄ιναι ακόμα μεγαλύτερη. Θα έχουμε χρόνο να θυμηθούμε και τα “νειάτα” μας. Ελάτε δυο ώρες το πρωί για να πάτε πιο αργά στη δουλειά σας, ή ανάποδα φύγετε νωρίτερα από την δουλειά σας για να έρθετε κάποιες ώρες στο τέλος. Εμείς θα σας βγάλουμε πρόγραμμα για το που θα πάτε και ποιες ώρες και σε ποιους θα μιλήσετε.

Δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε κάποια “υπερπαραγωγή” παρουσίαση. Τίποτα καλύτερο και απλούστερο από την ανθρώπινη επικοινωνία. Θα έχετε περίπου 10-15 λεπτά για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας και μετά περίπου 10 – 15 λεπτά για συζήτηση. Η κάθε παρουσίαση θα είναι γύρω στη μισή ώρα. (Θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομιλητών που θα έχουμε ο χρόνος. Αν έχουμε λίγους ομιλητές θα έχουμε περισσότερο χρόνο διαθ΄έσιμο για τον καθένα. Εμείς τώρα πειράζει που θέλουμε να έρθετε τόσοι πολλοί που να μην χωράτε;

Λοιπόν κανονίστε τις δουλειές σας. Ρυθμίστε τα προγράμματά σας, ξεσηκώστε τους συμμαθητές σας για να κάνετε “ντου” στο σχολείο σας. Σας περιμένουμε…

Είναι 2022 και οι μαθητές μας ξαναγυρίζουν στο σχολείο…