Συμμετέχοντας στον εργαστηριακό μαθητικό διαγωνισμό EOES 2022

Οι μαθητικοί διαγωνισμοί είναι πάντα μια αφορμή για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές, να ξεφύγουμε από την ρουτίνα του αναλυτικού προγράμματος και να κάνουμε θέματα που μας αρέσουν και δίνουν το παραπάνω στους μαθητές μας.

Έτσι και φέτος μετά από δύο χρόνια “αδράνειας” λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε ξανά ο διαγωνισμός. Και φυσικά κατεβήκαμε…

Η Νατάσσα, η Μαρία και ο Αντώνης ήταν η ομάδα που μας εκπροσώπησε στον διαγωνισμό. Μόλις πριν την έναρξη μαζί με την κ Τζίμα, φυσικό της Σχολής μας έξω από την τάξη του διαγωνισμού.

Όλη η ομάδα του κλάδου των φυσικών επιστημών, υποστήριξε αυτή την προσπάθεια. Μετά από την αρχική αναζήτηση των μαθητών που ενδιαφέρονταν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό σχηματίστηκε η αρχική ομάδα. Αυτό έγινε τρεις βδομάδες μόλις πριν τον διαγωνισμό.

Οι συνάδελφοι της φυσικής κ Τζίμα και κ Αγριόδημας δείχνουν στους μαθητές… “το φως” …

Μελετώντας το φως…
…μαζί με όλους τους μαθητές…
…οι οποίοι έκαναν τις παρατηρήσεις τους…

Στη χημεία, η κ Στεργιοπούλου και η κ Μπούρα έβαλαν τους μαθητές στα μυστικά των εργαστηρίων…

η κ Μπούρα μπροστά από τον πάγκο…
…οι μαθητές μας…
…και η κ Στεργιοπούλου στην προχοΐδα…

Η κ Καραβιώτη με τον κ Μπουρλή υποστήριξαν τους μαθητές στην βιολογία (αλλά δεν έβγαλαν φωτογραφίες).

Εγώ είχα την υποστήριξη κατά την ημέρα του διαγωνισμού, μαζί με την κ Τζιμα, και όλοι οι συνάδελφοι περιμένανε την τηλεφωνική ενημέρωση.

Έτσι η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε και η οδηγία ήταν μία. Κάνετε το καλύτερο δυνατόν και να περάσετε καλά. Απλά πράγματα. Τα πρόσωπα των μαθητών μας στην έξοδο και ο ενθουσιασμός τους δείχνει ότι μάλλον ακολούθησαν τις οδηγίες.

Είναι 2022 και ψάχνουμε να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε “το παραπάνω” στους μαθητές μας.