Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Δάφνη Καφετζή : Ηθο-ποιός.

Η Δάφνη εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Με το έργο “ΝΤΟ ΝΤΟ ” που παίζεται στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, διεύρυνε το ηλικιακό όριο των παραστάσεων σε βρεφικό θέατρο. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο του 2023. (πληροφορίες στον σύνδεσμο.

Το “Μαγικό πινέλο της Νουρ” ανεβαίνει στο “ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΦ” (πληροφορίες στον σύνδεσμο)

Αντιγράφω από το Δελτίο τύπου :

Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει από τη χώρα της που έχει πόλεμο, τη Γκουέρνικα. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού! Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο,…”

Μια πολύ καλή ιδέα για την Κυριακή το πρωί για θέατρο.

Η ομάδα ΒιΔα είναι η θεατρική ομάδα που δίνει την παράσταση. Δυο λόγια για την ομάδα :

Ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας ΒίΔα είναι η Βίκυ Καλπάκα – ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός και η Δάφνη Καφετζή – μουσικός, ηθοποιός και ψυχολόγος, με πλούσια εμπειρία σε παραστάσεις θεάτρου για παιδιά και ενήλικες καθώς και πολύχρονη εμπειρία στο θέατρο στην εκπαίδευση.

Μπορείτε να διαβάσετε δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις της Δάφνης στους παρακάτω συνδέσμους :

Μια μάλλον παλιά συνέντευξη του 2012 με τίτλο : Δάφνη Καφετζή, ευλογημένο μπαρόκ αεράκι… και μια πιο πρόσφατη (του 2019) με τίτλο : ΔΑΦΝΗ ΚΑΦΕΤΖΗ: Το θέατρο μπορεί να αποδομήσει κόσμους και να χτίσει καινούργιους.

Είναι 2023 και οι παλιοί μας μαθητές ηθο-ποιούν. (δεν ξέρω αν υπάρχει ο όρος αλλ΄΄α μου άρεσε…)