Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Επιστρέφουν στο σχολείο… για να ενημερώσουν τους μαθητές μας.

Fly me to the moon… τραγουδούσε ο Frank Sinatra κάπου γύρω στο 1960. Εμείς είπαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές μας για τα “πτητικά επαγγέλματα” δηλαδή για τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα ταξίδια αλλά και την διαμονή “εκτός έδρας”. Και τι καλύτερο από το να μιλήσουν οι απόφοιτοί μας για αυτό. Έτσι και έγινε.

Σήμερα με πρωτοβουλία του Συλλόγου αποφοίτων, μια ομάδα αποφοίτων βρέθηκε απέναντι στους μαθητές της Β και Γ Λυκείου που έχουν κατεύθυνση σχετική με οικονομικές σπουδές τόσο από τον Ελληνικό όσο και από τον Γαλλικό τομέα, αλλά και μαθητές που ακολουθούν το μεταλυκειακό τμήμα του Γαλλικού τομέα για τα Τουριστικά Επαγγέλματα (BTS όπως το λέμε και είναι ανώτερη σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων).

Ο κ Γενικός Διευθυντής της Σχολής κ Ganier απευθύνει χαιρετισμό τους ομιλητές πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.

Στη βιβλιοθήκη της Σχολής μας υποδέχθηκε τους ομιλητές ο κ Damien Ganier, Γενικός Διευθυντής της Σχολής, η κ Ιωάννα Σαββινίδου Διευθύντρια του Λυκείου, η κ Armelle Philip υπεύθυνη του τμήματος BTS μαζί με τον Γενικό γραμματέα του Συλλόγου των Αποφοίτων Εδουάρδο (Έντυ) Βαρζαμπετιάν.

Η ομάδα των ομιλητών μοναδική…

Αλέξανδρος Βασιλικός: (απόφοιτος 1994), Πρόεδρος HOTREC (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξενοδοχείων, Εστιατορίων Καφέ και Μπαρ) & Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ριχάρδος Λαμπίρης (απόφοιτος1993), Πρόεδρος, Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών

Δρ Κώστας Ιατρού (απόφοιτος1992), Διευθύνων Σύμβουλος, Hermès -Air Transport Organisation

Γιώργος Λιούμπης, Γενικός διευθυντής, SKY express

Κυβερνήτης Σωτήρης Σωτηρόπουλος(απόφοιτος1992), Πιλότος, Wizz Air

Ξεκινώντας από τον Έντυ – αριστερά – οι ομιλητές εμφανίζονται στην φωτογραφία με την σειρά που αναφέρονται.

Τα παιδιά λοιπόν, οι ομιλητές μας, μια και όλοι οι απόφοιτοι του Ελληνικού τομέα υπήρξαν μαθητές μου…, έκαναν μια μικρή εισαγωγή ξεκινώντας από τα σχολικά τους χρόνια στη σχολή και την επαγγελματική τους πορεία και μετά ξεκίνησε η συζήτηση με τους μαθητές.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι μαθητές έβαζαν συνέχεια ερωτήσεις στους ομιλητές για διάφορα θέματα πάνω στους τομείς εργασίας του καθενός.

Η εκδήλωση έγινε μέσα στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού και είναι η πρώτη μιας σειράς “τραπεζιών” που γίνονται με αυτό το θέμα. Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να μπορέσουν να αποκτήσουν μια εικόνα των επαγγελμάτων “από πρώτο χέρι”, από τους επαγγελματίες που τα ζουν καθημερινά. Το γεγονός δε ότι είναι και απόφοιτοί μας είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς όπως και το γεγονός ότι οι παλιοί μας μαθητές επιστρέφουν πρόθυμα στο σχολείο τους για να μιλήσουν στους καινούργιους μαθητές ( Ο Σωτήρης για παράδειγμα ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στη Ρουμανία και σήμερα ήταν μαζί μας).

Φυσικά ακολούθησε και μια βόλτα στο σχολείο, όπου αν και πολύ αλλαγμένο μετά από ……..χρόνια (διακριτικότητα…) είχε σε κάθε γωνία του κρυμμένες αναμνήσεις.

Είναι 2023 και οι παλιοί μας μαθητές είναι κοντά στο σχολείο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Μία σκέψη στο “Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Επιστρέφουν στο σχολείο… για να ενημερώσουν τους μαθητές μας.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.