Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα ; Νικολέτα Ξάνθη – Ζακυνθινού : Ευφημος μνεία για την διπλωματική της εργασία.

Η Νικολέτα, απόφοιτος της Σχολής μας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική Σχολή και παρέδωσε την διπλωματική της εργασία. Η εργασία της απέσπασε εύφημο μνεία από τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρο. Ένας διαγωνισμός πολύ σημαντικός μια και γίνεται από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου. Ειδικότερα, αναφέρεται :

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού “Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής 2023”, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Η τελετή απονομής των Βραβείων και Έκθεση με όλες τις διαγωνιζόμενες προτάσεις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:30 στο Οίκημα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, τον οποίο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης.

Από ότι γίνεται φανερό, η βράβευση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Όσον αφορά την Νικολέτα, η εργασία της αφορά την Αθήνα και έχει τίτλο :

“Ανοίξτε την πόλη! ” Η ένωση του λόφου του Λυκαβηττού με το αθηναϊκό άστυ, μέσα από ένα Ρέον Πολιτιστικό Τοπίο”.

Ανεβάζω δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που συνοδεύουν την έργασία.

Το portfolio της Νικολέτας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ, όπου περιέχονται επιλεγμένες εργασίες. Επίσης μπορείτε να δείτε το βιογραφικό της ΕΔΩ. Την βραβευμένη εργασία, μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ. ΄Τέλος μπορείτε να διαβάσετε μια ερευνητική εργασία της με τίτλο : Αστικοί Οραματισμοί: Η ιδέα για την πόλη μέσα από τις Ουτοπίες και τη Συμβολική Τάξη.

Η Νικολέτα από ότι φάινεται έχει ήδη χαράξει τους δικούς της δρόμους στην Αρχιτεκτονική.

Είναι 2024 και οι απόφοιτοί μας διαμορφώνουν τις πόλεις μας.