Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα; Κώστας Προβατάς : μας προσκαλεί σε εργαστήρια γευστικής δοκιμής κρασιού…

Προκλητικός ο τίτλος θα έλεγα. Να τα δούμε λίγο με τη σειρά.

Ο Κώστας, απόφοιτος της Σχολής μας σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ… αλλά ας τον αφήσουμε να μας τα πει ο ίδιος…

Λοιπόν έχουμε και λέμε ….

Σπούδασα Χημεία στο ΑΠΘ με κατεύθυνση τη χημεία τροφίμων. Το κρασί άργησε να παρουσιαστεί σαν επαγγελματικός κλάδος μετά τις σπουδές μου αλλά αμέσως με συνεπήρε η Μαγεία του. Ένας συνδυασμός γνώσης αλλά και γευσιγνωσιας. Ο οποίος συνδυάζεται στα καλύτερα του με καλό φαγητό και στα καλυτεροτερα με καλή παρέα.

Μάλλον ερωτευμένος με την δουλειά του μου φαίνεται. Και όταν τον ρώτησα τις είναι αυτό το εργαστήριο, μου είπε ότι ότι είναι εργαστήριο που θα μελετήσει την ικανότητα των κρασιών των αμπελουργών -οινοποιων να αντέξουν στη φθορά του χρόνου.

Ιδού και η πρόσκληση

Μια καλή ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά του κρασιού και να βρεθείτε μια και το καλό κρασί θέλει όπως λεει και ο Κώστας καλή παρέα.

Αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα από μια δημοσίευση για την εκδήλωση.

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) σας προσκαλεί στην 5η Οινική Έκθεση που διοργανώνει με τίτλο “Μικροί Οινοποιοί 2024”.

Στις 11 και στις 12 Φεβρουαρίου 2024, 11:00-19:00, τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά. Τα μοναδικά προϊόντα τους, που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση αλλά και όλες τις άλλες παράπλευρες δράσεις που θα γίνουν μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Λοιπόν….τι λέτε;

Είναι 2024 και οι απόφοιτοί μας μας βάζουν στα μυστικά του καλού κρασιού.