Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στον στίβο της επιστήμης και της οικολογίας… Ημερίδα της Ελληνογαλλικής Σχολής στο Γαλλικό Ινστιτούτο…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προ των πυλών. Φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι στην Γαλλία, και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Γαλλίας οι Ολυμπιακοί αυτοί Αγνώνες να έχουν το ελάχιστο οικολογικό ίχνος και την ελάχιστη επιβάρυνση στον πλανήτη.

Εμείς είπαμε να προσεγγίσουμε τους Ολυμπιακούς από μια άλλη σκοπιά. Από την σκοπιά της επιστήμης. Τι κρύβεται πίσω από την κατασκευή μιας μπάλλας; Γιατί είνα έτσι φτιαγμένα τα γήπεδα; Τι το ιδιαίτερο έχουν οι φόρμες των κολυμβητών; Τι είναι τα αναβολικά και τι κάνουν; Πως είνα φτιαγμένα τα αμαξίδια για τους παραολυμπιακούς του μπάσκετ; Αυτά και πολλά άλλα ήταν τα ερωτήματα που βάλαμε. Και ψάξαμε να βρούμε τις απαντήσεις.

“Κατεβήκανε” δεκαεπτά εργασίες από επτά σχολεία και του δικού μας συμπεριλαμβανομένου. Η μία καλύτερη από την άλλη. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την ημερίδα (είναι τεσσερισήμισυ ώρες ) μπορεί ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΔΩ.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ Σαββινίδου, διευθύντρια του Λυκείου της Σχολής μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κ. Βούξινου Ανδριανή, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Συντονίστρια του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και η κ. Λεονταρίδου Ντόρα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας οι οποίες επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωση. Τέλος ο κ Τσόνιας Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, παρουσίασε εισήγηση με τίτλο: «Course du Marathon- l’idée derrière le mythe».

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο διευθυντής του ΣΕΓΑΣ κος Κυρανάκος Σωτήρης, όπως και η αθλήτρια των 400μ Μπελιμπασάκη Μαρία, η οποία μας μετέφερε την εμπειρία του αθλητή που παίρνει μέρος σε τέτοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Την Οργάνωση της ημερίδας ανέλαβαν οι καθηγητές της Σχολής (αλφαβητικά) Εμμανουήλ Αλισαβάκης, Χημικός, Γεώργιος Γεωργαντάς, Μαθηματικός, Σοφία Καραβιώτη, Βιολόγος, Λεωνίδας Μπίνος, Καθηγητής Πληροφορικής, Κων/νος Μπουμπούκης, Διευθυντής του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά, Παναγιώτης Μπουρλής, Βιολόγος, Κλεοπάτρα Σιάκκα, Μαθηματικός, Άννα Τζίμα, Φυσικός.

Συμμετείχε ο κ Αθανάσιος Φαλούκας, Φυσικός-Ραδιοηλεκτρολόγος, πρώην Διευθυντής ΔΔΕ Β ́ Αθήνας.

Είναι 2024 και οι μαθητές μας βλέπουν “πίσω” από τα Ολυμπιακά αθλήματα.