Τι κάνουν οι απόφοιτοί μας σήμερα : Αλέξης Βουτουρής – Ο μουσικός της εβδομάδας

Ο Αλέξης Βουτουρής, απόφοιτος της Σχολής μας συνεχίζει να προχωράει με τη αγάπη τους για τη μουσική. Έτσι συμμετέχοντας στην Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, χαρακτηρίστηκε σαν ο “μουσικός της εβδομάδας.” Αντιγράφουμε από την αντίστοιχη σελίδα στο facebook :

O Μουσικός της Εβδομάδας-

«Οι απαιτήσεις της ορχήστρας είναι αρκετά υψηλές και οι πρόβες αρκετά κουραστικές, αλλά το μουσικό αποτέλεσμα και κυρίως οι στενές σχέσεις που προκύπτουν, είναι ανεκτίμητα δώρα για τα οποία δεν μπορώ παρά να νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Εύχομαι αυτή η, νεοσύστατη ακόμα, ορχήστρα να συνεχίσει να εξελίσσεται, συγκεντρώνοντας πάντα ένα τόσο γοητευτικό μείγμα διαφορετικών μεταξύ τους καλλιτεχνών».

O Αλέξης Βουτουρής αποφοίτησε με δίπλωμα βιολιού από το Ορφείο Ωδείο Αθηνών, με βαθμό άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, στην τάξη της Νίνας Πατρικίδου. Παρακολούθησε μαθήματα στο Linz της Αυστρίας με τον Albert Fischer, και στη Νίκαια της Γαλλίας με τον Pierre Bensaid. Έχει υπάρξει μέλος της El Sistema Greece Youth Orchestra, της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας και άλλων νεανικών ορχηστρών. Είναι φοιτητής στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Εμείς να συγχαρούμε τον Αλέξη και να περιμένουμε τις επόμενες διακρίσεις του.