Επίσκεψη στο Πολυτεχνείο

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μαθητές Β και Γ Λυκείου. Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για το συγκεκριμένο ίδρυμα και τις σχολές του.

Μετά από μια αρχική ενημέρωση που έγινε στην αίθουσα Πολυμέσων, και αναπτύχθηκαν όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου και οι δυνατότητές τους, μετά ξεκινήσαμε για την ξενάγηση στα εργαστήρια.

Τα εργαστήρια που επισκεφτήκαμε ήταν από την Σχολή των Ναυπηγών, στο εργαστήριο των μηχανών. Αρχικά είδαμε έναν ατμοστρόβιλο που χρησιμοποιήθηκε σε καράβια.

Στη συνέχεια είδαμε έναν από τους δύο αρχικούς κινητήρες του CHRISTINA (του Αριστοτέλη Ωνάση, πριν την μετασκευή στη γνωστή θαλαμηγό). Όπου μας εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας μια και ανήκει στους τελευταίους ατμοκινητήρες πλοίων.

Ακολούθησε η επίσκεψη στους πιο σύγχρονους Diesel κινητήρες και τον τρόπο λειτουργίας τους όπως και υβριδικούς κινητήρες (συνδυασμό κινητήρα Diesel και ηλεκτρικού κινητήρα), και τα οφέλη από αυτόν τον συνδυασμό.

Στη συνέχεια μας εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φίλτρα και καταλύτες στην εξαγωγή των καυσαερίων, προκειμένου να έχουμε την ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια.

Η ξενάγηση έκλεισε με την επίσκεψη στους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς.

Εκεί στο μεγάλο αμφιθέατρο ενημερωθήκαμε από τους καθηγητές της Σχολής για τις δυνατότητες της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση κυρίως για τις επιπλέον εφαρμογές της Σχολής.

Έτσι για άλλη μια φορά, φιλοξενηθήκαμε στο Πολυτεχνείο και χάρη στους καθηγητές του, τους οποίους και ευχαριστούμε, μπορέσαμε να ενημερωθούμε για τις Σχολές του και να επισκεφτούμε τα εργαστήριά του.