Καλή Επιτυχία

Μια περίεργη χρονιά φτάνει στο τέλος της. Είχε δια ζώσης μάθημα, καραντίνα και επιστροφή στην κανονικότητα. Πολλές διακυμάνσεις, πολλή αβεβαιότητα στο πως θα προχωρήσουμε.

Μια ήταν να ανοίξουμε τη Δευτέρα, όχι δεν γίνεται αυτή τη Δευτέρα, πάμε για την άλλη…Μια είναι θα έχουμε ενδοσχολικές εξετάσεις, τελικά δεν θα έχουμε…Θα έχουμε τόση ύλη, μήπως μειωθεί παραπάνω…τελικά δεν θα μειωθεί περισσότερο… όλα αυτά μαζί με τον καθημερινό ανατριχιαστικό απολογισμό της εκατόμβης των νεκρών των χιλιάδων κρουσμάτων και των εκατοντάδων διασωληνωμένων. Περίεργη χρονιά όπως και να την δεις.

Σε όλα αυτά ενα ήταν το σταθερό σημείο αναφοράς. Οι Πανελλήνιες οι οποίες θα γίνουν. Για αυτό δεν είχαμε αμφιβολία. Δεν ξέραμε την ακριβή ημερομηνία αλλά ξέραμε ότι θα γίνουν.

Μέσα σε όλα αυτά εμείς έπρεπε να είμαστε δίπλα στους μαθητές μας. Να ολοκληρώσουμε την ύλη με τον καλύτρο τρόπο στις δεδομένες συνθήκες. Να δώσουμε στους μαθητές μας το καλύτερο. Να μας στείλουν τις εργασίες τους και να τους δώσουμε την αναλυτική μας ανάδραση. Να τους εξηγήσουμε όσο γίνεται πιο αναλυτικά. Να μην αφήσουμε την απόσταση να γιγαντωθεί στην επικοινωνία μας.

Η αίσθηση που έχω είναι ότι τα καταφέραμε. Άσχετο αν αυτό σήμαινε ότι δεν υπήρχε ωράριο. Άσχετα αν αυτή σημαινε ότι ο όγκος των εργασιών που έπρεπε να διορθωθούν να επιστραφούν, κάθε βδομάδα ήταν και μεγαλύτερος. Οι μαθητές μας μας εμπιστεύτηκαν και εμείς σταθήκαμε δίπλα τους. και ξέρανε με σιγουριά ότι για οποιαδήποτε απορία είχαν ήμασταν εκεί.

Και μετά γυρίσαμε στο σχολείο. Με το self-test και τα μέτρα ασφαλείας. Και γυρίσαμε όλοι και το κυριότερο μείναμε στο σχολείο όλοι. Όλοι προσπαθήσαμε και καταφέραμε να μην χάσουμε ώρες. Εδώ σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι οικογένειες που υποστήριξαν την προσπάθεια.

Στο σχολείο η χαρά μας ήταν μεγάλη. Οι γεμάτοι διάδρομοι, η βαβούρα στα διαλείμματα, το ζωντανό σχολείο είναι μοναδικό. Όλοι οι συνάδελφοι προσπάθησαν και κατάφεραν αν συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα, από τα μαθήματα από απόσταση στην δια ζώσης διδασκαλία. Και μέσα σε αυτόν τον λίγο χρόνο να ολοκληρώσουν την ύλη να κάνουν επαναλήψεις και να κλείσουν τα μαθήματα. Σε όλο αυτό το διάστημα ξέρω καλά την προσπάθεια που κατέβαλαν και γιαυτό τους ευχαριστώ.

Και φτάσαμε στις 2 Ιουνίου όπου χαιρετίσαμε τους τελειόφοιτους του 2021… Τελευταία μέρα μαθημάτων. Άλλη μια σειρά μαθητών μας φεύγει από το σχολείο. Τους ξαναείδαμε όταν πήραν τα δελτία υποψηφίου…Τι να πεις…Από τη μια μεριά η λύπη του αποχωρισμού και από την άλλη η χαρά της ανεξαρτητοποίησης και του προχωρήματος στην επόμενη φάση.

Και φτάνουμε σήμερα, παραμονή των εξετάσεων.

Να ευχηθούμε στους μαθητές μας καλή επιτυχία. Να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις. Μακάρι να αποτελέσουν ένα καινούργιο ξεκίνημα στο ταξίδι της ζωής, μια αφετηρία στο ταξίδι της γνώσης.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους σας.