“Μαθαίνω …πώς να μαθαίνω” : Διαδραστική βιωματική διάλεξη του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στους μαθητές της Γ Λυκείου.

Οι μαθητές της Γ Λυκείου στην προσπάθειά τους να πετύχουν στις Πανελλήνιες χρειάζονται όλα τα δυνατά εφόδια. Και σίγουρα η δυνατότητα τους να έχουν ένα αποτελεσματικό διάβασμα είναι ένα πολύτιμο εφόδιο.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με απλή γλώσσα εξήγησε την λειτουργία της μνήμης, ποιοι παράγοντες την ενισχύουν και ποιοι την αποδυναμώνουν.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλάει στους μαθητές.

Αφού ρώτησε μέσα από μια εφαρμογή να αναφέρουν τις συνήθειές τους στο διάβασμα, εξήγησε ότι όταν μελετάμε η προσοχή μας πρέπει να είναι αδιάσπαστη και συγκεντρωμένη στο αντικείμενο μελέτης μας.

Με την συμμετοχή ενός μαθητή έδειξε έμπρακτα, τι ρόλο παίζει στην μνήμη το να προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα…ένα.

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με αλληλεπίδραση κοινού και ομιλητή, μέσα από την εφαρμογή και ο κ Παναγιωτακόπουλος, προσάρμοζε την παρουσίασή τους με βάση τις απαντήσεις του κοινού.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης είχαμε και τον απαραίτητο χρόνο για πιο άμεσες ερωτήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούσαν τους μαθητές.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία που έδωσε επιπλέον εργαλεία στους μαθητές μας για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους.

Είναι 2022 και φροντίζουμε οι μαθητές μας να έχουν τα καλύτερα εφόδια για την προετοιμασία τους στις εξετάσεις.