Μουσική βραδιά 2023 : Τηλε-ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Η φετεινή μουσική βραδιά πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας όπως πάντα μια πρόκληση… πως η επόμενη μουσική βραδιά θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Η φετεινή μουσική βραδιά είχε τα πάντα. Μουσική, τηλεόραση, θέατρο, χορό, γέλιο, αναμνήσεις, ….

Σε αυτή την εγγραφή θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες από την παράσταση και όχι μόνο. Νομίζω ότι είναι φανερό, ότι για μια τέτοια εκδήλωση δουλεύουν πάρα πολλοί. Σε διάφορα πόστα. Πολλοί από αυτούς είναι στην παράσταση, άλλοι δεν εμφανίζονται καθ΄όλου στη σκηνή. Όλοι αυτή η προετοιμασ΄΄ια, αποδόθηκε σε αυτή την παράσταση την οποία θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω.

Ξεκινάμε από την προετοιμασία.

Μακιγιάζ. Πολύς κόσμος και πολλή προετοιμασία.

…μισό λεπτό τελειώνω…
Ένα καθρέπτη ρε παιδιάααα….
Μισό…λίγο ακόμα εδώ…
Και η κ Παρασκευοπούλου έχουντας την υψηλή εποπτεία δίνει οδηγίες…
Το ντύσιμο έχει και αυτό τα μυστικά του…
Έτοιμοι πλέον για την παράσταση…

Ακολουθεί η τεχνική υποστήριξη. Ο Γιάννης στον ήχο, ο Νηρέας στα φώτα η κ Στεργιοπούλου στα αποσπάσματα βίντεο και τα τραγούδια και ο κ Κοσμάς…σε όλα.

Όλοι έτοιμοι και κυρίως με καλή διάθεση.

Η Ελένη Ματζώρου, καθηγήτρια καλλιτεχνικών της Σχολής μας έφτιαξε τα καταπληκτικά σκηνικά μεταφέροντάς μας στην εποχή που αναφέρεται η εκδήλωση.

Η μουσικός μας κ Λίλα Κούβακα με την απαραίτητη αγωνία όπως κάθε φορά για την έκβαση της εκδήλωσης, μαζί με την κ Στεργιοπούλου
Ο κ Αίμωνας Γαροφάλλου, παλιός μας μαθητής και τώρα πλέον συνεργάτης στις εκδηλώσεις, στον χορό.
Η παρουσία των καθηγητών έντονη στην εκδήλωση, (από αριστερά) κ Καραβιώτη, κ Κουτσοκώστας, κ Τζίμα, κΜπούρα αλλά και πολλοί άλλοι.

Και προχωράμε στην εκδήλωση όπου έχουμε επίσης πολλές φωτογραφίες. Όλες είναι από τις πρόβες. Οι φωτογραφίες από την τελευταία πρόβα μόλις πριν την εκδήλωση ανήκουν στην Μελίνα Βεζυράκη, ενώ από την προηγούμενη πρόβα είναι τραβηγμένες από εμένα. Ας δούμε όσο μπορούμε περισσότερες.

Μια υπέροχη Αστέρω η Φρίντα
Ο Οδυσσέας και ο Γιώργος Στη κιθάρα και μπάσσο
Η Νικολίνα στο βιολί
Η Αριάδνη στην κιθάρα
Η Λίνα στο φλάουτο
Οι μουσικοί μας
Οι ερμηνευτές μας

Δεν μπόρεσα να βρω άλλη λύση. Έχουμε δεκάδες φωτογραφίες αλλά και οι συμμετέχοντες είναι επίσης δεκάδες. Να δούμε και κάποιες από τα θεατρικά μας…

Και χορευτικό…
Και χορός “shake”
Και οι “Απαράδεκτοι” επί σκηνής
Και η αντιδιαστολή ανάμεσα στο “Μέγαρο” και τον παίδαρο…
Και χορός
Και η Αστέρω μαζί μας…
Και ο Λαζάρου από τις Σαββατογεννημένες να λέει μάθημα με τον μοναδικό δικό του τρόπο.
Στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο κ Μπουμπούκης και η κ Σαββινίδου ευχαριστούν όλους τους μαθητές και συμμετέχοντες αλλά και όσους συνέβαλαν σε αυτή την εκπληκτική εκδήλωση.

Μοναδική στιγμή στην εκδήλωση ήταν η παρέμβαση των παλιών μας αλλά και των σημερινών μας μαθητών, οι οποίοι με τον μοναδικό δικό τους τρόπο, ευχαρίστησαν την κ Παρασκευοπούλου για την παρουσία της στην ζωή τους μέσα από το θέατρο, που αποτέλεσμα είχε για πολλούς από αυτούς σήμερα να είναι στον χώρο του θεάτρου. Ξαφνικά από όλη την αίθουσα σηκώθηκαν οι παλιοί μας μαθητές λέγοντας τις οδηγίές που έδινε ο Αμλετ μέσα στο έργο του Σαίξπηρ. Αυτές είναι και οι οδηγίες που δίνει η κ Παρασκευοπούλου κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της θεατρικής ομάδας. Όταν την ρώτησα γιατί δεν την είδαμε στη σκηνή με τα “παιδιά”, πήρα την απάντηση: “τι λες; έκλαιγα σαν μικρό παιδί. Που να βγω…θα τους δώ μετά”. Δεν μπόρεσα να έχω φωτογραφίες γιατί προφανώς δεν είχε πρόβα αλλά δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφίες κατά την εκδήλωση. Όμως καταγράφηκε στο βίντεο.

Κατά τα γνωστά έχω ένα βίντεο δύο και ωρών με όλα του τα προβλήματα, τους θεατές που φεύγανε και στήνονταν μπροστά στη κάμερα, με τις κλωτσιές από τους περαστικούς στο τρίποδο, με τους θεατές να μιλάνε δίπλα μου και φυσικά στη κάμερα… όμως το έχω. Δεν ξέρω πότε θα μπορέσει να “ανέβει” μια και είναι πεντέμιση GB. Σίγουρα σε κάποια φάση αργότερα, η ομάδα που έβγαζε την εκδήλωση θα κοινοποιήσει τον σύνδεσμο με το βίντεο επαγγελματικά επεξεργασμένο. Αυτό όμως θέλει λίγο χρόνο.

Εμείς τι να πούμε… Συγχαρητήρια είναι το ελάχιστο… σε όλους εμφανείς αλλά και αφανείς συνεργάτες. Μπράβο… και πάλι λίγο είναι, για όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

Είναι 2023 και η μουσική βραδιά άφησε τις ομορφότερες εικόνες και ένα στοίχημα. Να γίνει η επόμενη μουσική βραδιά καλύτερη…