Πραγματοποιήθηκε ο 8ος Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικής

Πέρυσι δεν έγινε δυνατόν να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός γιατί από μια ατυχή συγκυρία ασθένησαν οι συνάδελφοι εκείνη την περίοδο του διαγωνισμού. Έτσι την τελευταία στιγμή ανακοινώσαμε την ακύρωσή του.

Φέτος όμως τα καταφέραμε και πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ιδού και η αφίσα:

Συμμετείχαν δεκατέσσερα σχολεία και διαγωνίστηκαν σε τρεις εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρισμού. Η πρώτη άσκηση σκοπό είχε κυρίως την εξοικείωση των μαθητών με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων και την εφαρμογή των αρχών του ηλεκτρισμού, σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Μια ποιοτική άσκηση χωρίς υπολογισμούς. Οι δύο επόμενες ασκήσεις, με πειραματικές μετρήσεις και υπολογισμούς, ήταν αυτές που καθόρισαν και την τελική κατάταξη.

Πρώτο σχολείο αναδείχθηκε το Γυμνάσιο Αναβρύτων, το οποίο πήρε και επιταγή 400€ για αγορά εργαστηριακού εξοπλισμού, Ακολούθησε το Δεύτερο πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών, και τρίτο ήταν το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού.

Η ομάδα που είχε την ευθύνη της διενέργειας του διαγωνισμού ήταν οι φυσικοί του Γυμνασίου της Σχολής μας, κ Άννα Τζίμα, και κ Χρήστος Αγριόδημας, με την φιλική συμμετοχή του κ Φάνη Πλέγα, καθηγητή Φυσικής του 3ου Λυκείου της Αγίας Παρασκευής, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία του και την βοήθειά του. Ο κ Πλέγας αντικατέστησε τον κ Καμπούρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω προσωπικού κωλύματος. Την επιτροπή εξέτασης πλαισιώνει και ο κ Λιβανός – φυσικός στο Λύκειο της Σχολής μας.

Ο διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα της Β Διεύθυνσης Αθηνών και του ΕΚΦΕ Χαλανδρίου, η υπεύθυνη του οποίου, κυρία Κωνσταντινοπούλου, ήταν παρούσα στη βράβευση, δίνοντας μάλιστα το βραβείο στο σχολείο που πρώτευσε, την οποία επίσης ευχαριστούμε για την παρουσία της και την υποστήριξη της στον διαγωνισμό .

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον διαγωνισμό.

Τα εργαστήρια περιμένουν…
Οι ομάδες μαζεύονται στο σχολείο.
Οι μαθητές διαγωνίζονται στις ασκήσεις.
Οι υπολογισμοί σε πλήρη ανάπτυξη…
Το μεγάλο, μυστικό μας όπλο… Οι εθελοντές μας. Πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους φιλοξενούμενούς μας να μετακινηθούν στους χώρους της Σχολής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα των εθελοντών.
ΟΙ ομάδα των Φυσικών (από αριστερά) κ Αγριόδημας, κ Πλέγας και κ Τζίμα. (ο κ Λιβανός βρίσκεται στην δίπλα αίθουσα).

Έτσι ο όγδοος εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικής για την Γ Γυμνασίου, πέρασε στη ιστορία και πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τον ένατο…

Είναι 2023 και δουλεύουμε “έξω από το κουτί” βάζοντας δύσκολα στους μαθητές μας και όχι μόνο.