Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στην Ελληνογαλλική Σχολή “Ευγένιος Ντελακρουά”.

Η τελευταία εβδομάδα πριν το κλείσιμο για τα Χριστούγεννα είχε πολλές εκδηλώσεις. Ας τα πάρουμε από την αρχή ξεκινώντας από την Κυριακή 17 Δεκεμβρη όπου έγινε το Χριστουγεννιάτικο Bazar στη Σχολή.

Πολύς κόσμος, κέφι , χαρά, μουσική…

Στη συνέχεια στις τάξεις επισκέφτηκε ο Secret Santa… μικρούς και μεγάλους. Μοιραστήκαμε δώρα με τους μαθητές μας. Εγώ βρέθηκα με μια κούπα με τον χημικό τύπο της καφεΐνης. Πολύ καλό χρήσιμο και οικολογικό δώρο, μια και θα πίνω τον καφέ μου πλέον στην κούπα αυτή και όχι σε ποτήρι μιας χρήσεως. Μετά ο Secret Santa επισκέφτηκε τους καθηγητές, όπου ανταλλάξαμε δώρα μεταξύ μας… Με ένα μπουφέ φτιαγμένο από τα χεράκια μας, πολλά πειράγματα και γέλια.

Με το δώρο “παρα πόδα” που λένε και χτυπώντας αλύπητα τον μπουφέ… (Φωτογραφία από Κατερίνα Φωτιάδου)

Για να φτάσουμε στην χθεσινή μέρα με την μεγάλη γιορτή του Δημοτικού όπου όλα τα παιδάκια γιορτάσανε τα Χριστούγεννα στο χολ…

(Στιγμιότυπα από βίντεο του Νίκολυ Λεβαντίνου)

Και φτάσαμε σήμερα όπου είχαμε τον Άη Βασίλη να κυκλοφορεί στο σχολείο, και να μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Μετά ακολούθησε η επίσκεψη σε όλες τις τάξεις του νηπιαγωγείου και δημοτικού, και σε κάθε τάξη οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν τον Άη Βασίλη με χαρούμενες φωνές. (Στιγμιότυπα από βίντεο του Νίκου Λεβαντίνου).

Τέλος σήμερα οι μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα στο προσωπικό της Σχολής δίνοντας έναν άλλο τόνο στη σημερινή μέρα.

(απόσπασμα απο βίντεο της Κατερίνας Φωτιάδου).

Και κάπως έτσι “κλείσαμε” το 2023. Μια χρονιά που τα είχε όλα. Χαρές, λύπες, απώλειες, γεννητούρια, ότι θέλεις… που λενε. Όπως άλλωστε έτσι γίνεται στη ζωή μας. Το ταξίδι μας τα έχει όλα…Περνάμε σε μια φάση ξεκούρασης, ανασυγκρότησης, προγραμματισμού, και με τον καινούργιο χρόνο, να βρεθούμε όλοι μαζί ανανεωμένοι.

Είναι 2023 – για λίγο ακόμα – και φροντίζουμε να έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την χρονιά που φεύγει.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Καλά Χριστούγεννα, και Καλή χρονιά σε όλους,

με υγεία, χαρά και ευτυχία, κοντά σε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.