Βραδιά Ερευνητή

Με αρκετή καθυστέρηση ξεκινάμε ξανά την ενημέρωση μέσα από τα ΝΕΑ ΤΟΥ LFH, και ξεκινάμε με την προχθεσινή επίσκεψη στο Πολυτεχνείο για την βραδιά του Ερευνητή.

Ξεκινήσαμε με την ενημέρωση των μαθητών μας για την εκδήλωση, και τέλος τους καλέσαμε την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη το απόγευμα, να πάμε στο Πολυτεχνείο όλοι μαζί και να δούμε από κοντά τους ερευνητές, και να μιλήσουμε μαζί τους. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και πολύ σύντομα μια ομάδα από πενήντα πέντε μαθητές Α και Β Λυκείου δώσαμε ραντεβού στο Πολυτεχνείο. Η Άννα Τζίμα, φυσικός της Σχολής μας είχε αναλάβει την επικοινωνία με το ΕΜΠ, και μας ενημέρωσαν ότι θα υπήρχε άνθρωπος να μας ξεναγήσει στο χώρο. Ο κλάδος των Φυσικών επιστημών έδωσε το παρόν στο σύνολό του, και υποδεχτήκαμε τους μαθητές μας.

Οι εθελοντές της εκδήλωσης μας πλησίασαν και μας κατεύθυναν μέσα στο χώρο, του Πολυτεχνείου. Επειδή κάποιοι μαθητές είχαν καθυστερήσει, η κ Καραβιώτη και ο κ Αγριόδημας, Βιολόγος και Φυσικός της Σχολής, περίμεναν στην είσοδο και κατεύθυναν τους καθυστερημένους, στο χώρο της πρώτης ενημέρωσης… ένα μικρό αμφιθέατρο.

Τελικά το αμφιθέατρο αποδείχτηκε μικρό. Εκεί υποδέχονταν τους μαθητές ο κ Μπουρλής και η κ Γουρδομιχάλη (Βιολόγος και Χημικός της Σχολής μας)

Μοιραστήκαμε σε δύο ομάδες και ξεκινήσαμε…

Οι ομάδες πολύ γρήγορα γίνανε γκρουπάκια και έτσι σε μικρές ευέλικτες ομάδες βρεθήκαμε μπροστά από τους πάγκους των ερευνητικών ομάδων.

Οι ερευνητές με πολύ  ενθουσιασμό μιλούσαν για το αντικείμενό τους και μας παρουσίαζαν τις εργασίες τους και τις προοπτικές που θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον και την καθημερινή μας ζωή.

Μετά βγήκαμε στο αίθριο, όπου όλες οι αίθουσες γύρω γύρω φιλοξενούσαν εκθέτες και ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Εκεί οι μαθητές μας μπόρεσαν να επισκεφτούν τα διάφορα εκθέματα και να ενημερωθούν για την εργασία των ερευνητών της κάθε ομάδας.

Κάποια στιγμή στην γιγαντοοθόνη στο αίθριο, παρακολουθήσαμε την συζήτηση με τους ερευνητές στο CERN, όπου πολλοί Έλληνες ερευνητές μίλησαν για τη δουλειά τους.

Δυστυχώς χρειάστηκε να αποχωρήσουμε νωρίτερα λόγω της μεγάλης πολυκοσμίας. Έτσι ειδοποιήσαμε όλους τους μαθητές να ενημερώσουν τους γονείς τους για την αποχώρηση πιο νωρίς, και αφού συγκεντρωθήκαμε και πήραμε παρουσίες…

…άρχισε η αποχώρηση.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το ενδιαφέρον του κόσμου για τη βραδιά του Ερευνητή. Ο χώρος ήταν γεμάτος κόσμο είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες και σχολεία, όπως εμείς. Όλες οι ηλικίες, από μικρά παιδιά του δημοτικού – πιθανότατα – μέχρι και μαθητές λυκείου. Κάποιες φορές δυσκολευτήκαμε να βρεθούμε μπροστά από πάγκους λόγω της πολυκοσμίας. Αλλά η καλή διάθεση τελικά υπερίσχυσε και είχαμε μια ενδιαφέρουσα βραδιά.

Έτσι άλλη μία βραδιά του Ερευνητή πέρασε στην ιστορία. Εμείς πάντα θα ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να δώσουμε στους μαθητές μας τις διεξόδους να δούνε κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Στην εκδήλωση ήταν οι προαναφερθέντες καθηγητές και η κ Τζίμα, η κ Μπούρα και ο γράφων.

Είναι 2024 και έχουμε ήδη ξεκινήσει τις παιδαγωγικές μας εξόδους για τον νέο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *