Η Δημοκρατία στην πράξη.

Ξεκινώντας την σχολική χρονιά, οι μαθητές πρέπει να έχουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Ξεκινήσαμε με τα πενταμελή, στα τμήματα.

Οι εκλογές έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και το κάθε τμήμα έχει τους εκπροσώποους του. Τώρα ήρθε η σειρά του δευτεροβάθμιου οργάνου, του δεκαπενταμελούς.

Η κ Σαββινίδου, Διευθύντρια της Σχολής, μετά από μια μικρή εισαγωγή για την σημασία των εκλογών και της διαδικασίας εκλογής του δεκαπενταμελούς, έδωσε τον λόγο στους μαθητές.

Στην ολομέλεια, μέλη του περυσινού δεκαπενταμελούς, παρουσίασαν τους φετινούς υποψηφίους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των υποψηφίων. Είναι φανερό ότι οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή τις τοποθετήσεις και μας έχει μείνει η επόμενη φάση που είναι οι εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν από την εφορευτική επιτροπή, μέσα στην βδομάδα.

Σε εμάς υπάρχει και τριτοβάθμιο όργανο, που είναι το συμβούλιο του Λυκείου, ό΄που συμμετέχουν μαθητές του Λυκείου, του Ελληνικού και του Γαλλικού τομέα, όπου μετά από συνεργασία, συμμετέχουν σαν εκπρόσωποι στο συμβούλιο της Σχολής και παίρνουν ενεργό μέρος στις διαδικασίες της Σχολής.

Εϊναι 2024 και η δημοκρατία είναι βιωματική στη Σχολή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *