Πάμε για φαγητό…στην καντίνα του σχολείου

Ξεκινάμε μια νέα σειρά με ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, για να τα βλέπουν και οι απόφοιτοι, όπως μου το ζήτησαν, αλλά και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Είναι 11.10 στο εστιατόριο και περιμένουμε το δημοτικό για φαγητό. Τα τραπέζια είναι στρωμένα και περιμένουν τους μικρούς μαθητές.

Το μενού προτείνεται από διατροφολόγο και εγκρίνεται από τη Σχολή. Το μενού αφορά τα μικρότερα παιδιά, και σερβίρεται έτοιμο με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Όσα παιδιά θέλουν να έχουν δικό τους φαγητό από το σπίτι έχουν τη δυνατότητα σε μια αντίστοιχη αίθουσα ακριβώς δίπλα, να φάνε το φαγητό που έχουν μαζί τους.

Έχει ποικιλία μαγειρευτών φαγητών για τα μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν που μπορούν να επιλέξουν από τα διαθέσιμα φαγητά, και να φτιάξουν το φαγητό που επιθυμούν.

Κάθε μέρα μοιράζονται περίπου 750-800 μερίδες άλλες σύμφωνα με το μενού και άλλες μετά από επιλογή των μαθητών.

Μέσα στα πλαίσια της οικολογικής ευαισθητοποίησης των μαθητών δεν χρησιμοποιούνται πλαστικά ποτήρια ή μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης. Οι μαθητές έχουν τα δικά τους ποτηράκια ( εκείνα τα κλασσικά πτυσσόμενα). Μετά από μια έρευνα που έγινε από μαθητές, βρέθηκε ότι σε μια ημέρα καταναλώνονται περίπου 1500 και, πλαστικά ποτήρια (οι μαθητές είναι περίπου 1800). Οι κινήσεις που έγιναν ήταν απλές : μπήκαν ψύκτες και οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να έχουν δικά τους μπουκάλια που τα γεμίζουν. Στους μικρούς μαθητές στον σχολικό εξοπλισμό μπήκαν τα πτυσσόμενα ποτήρια και στους δίσκους με το γεύμα δεν μπαίνουν πλαστικά ποτήρια.

Άλλη μια όψη του εστιατορίου…

Θα συνεχίσουμε την περιήγηση στο σχολείο μας σε επόμενη φάση και σε άλλους χώρους.