Παιδαγωγική έξοδος στο “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης”

Ξεκινήσαμε τις πολιτιστικές – παιδαγωγικές μας εξόδους για τη καινούργια χρονιά. Μια ομάδα μαθητών μας επισκέφτηκε το “Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης”. Η κ Καραμπίνα μας γράφει σχετικά με την εκδήλωση :

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα παιδιών της Β’ Λυκείου επισκέφθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την έκθεση  «Ορέστεια Reversed»,  στην οποία η αρχαία τραγωδία  συναντά την τέχνη των κόμικς και η ιδιαίτερη ματιά 22 καταξιωμένων δημιουργών κόμικς εξερευνά την τριλογία του Αισχύλου.

«Στην έκθεση Ορέστεια Reversed η παγκοσμιότητα του μύθου μετουσιώνεται μέσα από κοινωνιολογικές , πολιτικές, ψυχολογικές και υπαρξιακές προσεγγίσεις. Τα δρώμενα της κάθε ιστορίας ξετυλίγονται υιοθετώντας το λειτουργικό του θεάτρου και τα κόμικς, με αφετηρία το κλασικό, ενσωματώνουν τα σημάδια και τους προβληματισμούς της σύγχρονης εποχής.» (από το φυλλάδιο της έκθεσης)  

Οι μαθητές μας, μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριες κ. Καραμπίνα, κ. Παπαδοπούλου και κ. Παύλου, συμμετείχαν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε ειδικά για την επίσκεψη τους από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Καλλιόπη Λιαδή και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με έναν από τους καλλιτέχνες, τον σκιτσογράφο και ζωγράφο Γιώργο Μικάλεφ.

Ακολουθώντας την πρωτότυπη καθοδήγηση της κ. Λιαδή, περιπλανήθηκαν με ελευθερία και κριτική ματιά στα χρώματα, τις εικόνες και τα κείμενα των δημιουργών και ανακάλυψαν με ευαισθησία και διεισδυτικό βλέμμα τον Ορέστη και τις Ερινύες του αρχαίου δράματος στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 71643076_2346753012253878_3949436283683602432_n-1024x652.jpg

Και έτσι ξεκινήσαμε και φέτος.