Η φετινή κάρτα Χριστουγέννων της Σχολής μας, όπως κάθε χρόνο επιλέχθηκε από έργα μαθητών, μετά από σχετικό διαγωνισμό. Είναι από την μαθήτρια Gwenaëlle της Β Γυμνασίου του Γαλλικού τομέα.
Αν την δούμε λίγο, θα δούμε ότι κυριαρχεί η Γαλλία και η Ελλάδα, αλλά αν παρατηρήσετε τα λουλούδια θα δείτε δεκάδες σημαίες χωρών του κόσμου. Τώρα για να είμαι απολύτως ειλικρινής, εγώ είδα μόνο του Καναδά και ρώτησα τι δουλειά έχει η σημαία του Καναδά και μου το είπαν… Εντάξει μισή παρατηρητικότητα… Αλλά με ενθουσίασε σαν ιδέα. Το βρήκα εξαιρετικά ευρηματικό.
Όπως και να έχει είναι κάρτα ευχετήρια και σκοπό έχει να μεταφέρει ευχές Έτσι σας ευχόμαστε:
Καλά Χριστούγεννα
Ευτυχισμένο το 2025
Με υγεία, χαρά ευτυχία, κοντά στους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.
Να περνάτε καλά.
Είναι 2024, ακόμα, και στην επόμενη εγγαφή θα είναι μάλλον 2025, οπότε καλές γιορτές.
Και ξαφνικά αρχίζει να εμφανίζεται μια κινητικότητα στο χολ…Ομάδες παιδιών φτάνουν ήσυχα, με τον δάσκαλό τους μπροστά και κάθονται στη θέση τους. Τα χρώματα που κυριαρχούν το κόκκινο αλλά και το πράσινο των ξωτικών…και ξαφνικά…
…ξεκινάμε…
…γεμίζει ο χώρος παιδικές φωνές…
…και μουσικές…
…το πνεύμα των Χριστουγέννων γεμίζει τον χώρο,…
…οι δάσκαλοι σε πολλαπλό ρόλο…ενορχηστρώνουν τα πάντα.
Special guest star από τις τάξεις ο Άγιος Βασίλης.
Και κάπως έτσι, με ένα κατάμεστο χολ από μαθητές του δημοτικού, φωνούλες χαρούμενες, πολύ καλή διάθεση με τραγούδια και γέλια, χαιρετήσαμε το 2024 και πάμε ολοταχώς για το 2025…
Περισσότερες φωτογραφίες στο site της Σχολής μας ΕΔΩ
Καλά Χριστούγεννα, και Ευτυχισμένο το 2025 για όλους μας.
Είναι 2024 και γιορτάζουμε τ;α Χριστούγεννα στο σχολείο μας.
Όπως συνηθίζεται τις τελευταίες μέρες της χρονιάς έγινε και φέτος ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μαθητών – καθηγητών… ή περίπου τέλος πάντων. Ο λόγος είναι ότι οι καθηγητές δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν ομάδα και πήραμε ενισχύσεις από μαθητές. Αλλά όπως και να έχει “το αθλητικό πνεύμα μετράει” και εκεί κερδίζουμε.
Εννοείται το φίλαθλο κοινό είχε κατακλύσει τις κερκίδες και παρακολουθούσε όλο αγωνία την εξέλιξη του αγώνα…
Οι μάχες επικές σε΄ολη την έκταση του γηπέδου…
Οι “κίτρινοι” είναι οι δικοί μας και οι μπλε είναι “οι άλλοι”. Είναι σημαντικό σε αυτές τις εγγραφές να είσαι αμερόληπτος για να μπορεί να καταλάβει και αυτός που διαβάζει τι γίνεται…
Κάποια στιγμή κινδυνέψαμε… δηλαδή η κίτρινη ομάδα κινδύνεψε αλλά εντάξει δεν φάγαμε γκολ… (ουφ!!!)
Ο αγώνας εγινε ανάμεσα στη μικτή καθηγητών (with a little help from my friends) και ομάδα από Γάλλους μαθητές.Φήμες που λένε ότι στο γήπεδο ακούστηκε η πληροφορία ότι “το τετράμηνο δεν τελειωσε ακόμα” εξετάζονται ως ανακριβείς.
Όπως και να έχει περάσαμε καλά. Όσον αφορά για το σκορ δεν το έμαθα ποτέ… αλλά ποιος νοιάζεται; (μάλλον αυτός που κερδίζει νοιάζεται και δεν νοιάζεται αυτός που χάνει, αλλά και αυτό φήμες είναι). Και μια και μπήκαμε στα χωράφια της φημολογίας… Φήμες λένε ότι την Παρασκευή θα έχει δεύτερο γύρο με τους καθηγητές ΚΑΙ την συμμετοχή του κ Σαλβάνου, ο οποίος σήμερα απείχε, και τους μαθητές του Ελληνικού τμήματος. Αλλά αυτό δεν το μάθατε από εμένα.
Είναι 2024 ακόμα – για λίγο – και οι παραδόσεις τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελλακρουά.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε οι εργαστηριακός διαγωνισμός των φυσικών επιστημών, στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία. Ο διαγωνισμός έγινε στε ΕΚΦΕ Χαλανδρίου και η κ Κωνσταντινοπούλου με τους συνεργάτες της τα είχε οργανώσει όλα στην εντέλεια.
Έτσι βρεθηκαμε με την ομάδα μας : Τη Νεφέλη, τη Βάσω και τον Παναγιώτη, πιστοί στο ραντεβού μας στον χώρο του διαγωνισμού.
Τους μαθητές είχαν προετοιμάσει οι συνάδελφοι Καραβιώτη και Μπουρλής στη Βιολογία, Τζίμα, Αγριόδημας και Δάσκας στη Φυσική και Μπούρα και Γουρδομιχάλη στη Χημεία. Εγω τους συνόδευα στον διαγωνισμό και ήμουν εκεί φυσικά για τις τελευταίες οδηγίες στη Χημεία.
Όμως και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού οι συνάδελφοι πέρασαν από το ΕΚΦΕ για να δούνε την ομάδα, να τους ενθαρρύνουν και τους ενισχύσουν στην προσπάθεια…
Οδηγίες της τελευταιας στιγμής… Μάλλον η κ Τζίμα είχε περισσότερο άγχος από τα παιδιά… 🙂
Εγώ αυτό που κράτησα ειναι ότι όλη η ομάδα ευχαριστήθηκε και πέρασαν καλά σε όλη την διάρκεια των πειραμάτων. Και αυτό έγινε φανερό στην έξοδό τους
…που ήταν πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Εμείς είμασταν πάλι εκεί να τους υποδεχτούμε…
Όπως και να έχει εμείς περάσαμε καλά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ήταν ένα όμορφο πρωινό και μια πολύ ωραία εμπειρία.
Είναι 2024, ακόμα, και επιμένουμε να δίνουμε αφορμές στους μαθητές μας για διαγωνισμούς και νέες εμπειρίες.
Η Έλενα, απόφοιτος της Σχολής μας θέλει να λέει ότι είναι “μια απλή ηθοποιός”, κάτι το οποίο μικρή σχέση έχει με την πραγματικότητα. Αντιγράφω ένα μικρό κομμάτι από το βιογραφικό της :
Η Ελένη Σφετσιώρη είναι ηθοποιός, μουσικός, σκηνοθέτις, κειμενογράφος, μεταφράστρια, δραματουργός και ερμηνεύτρια.
Ορίζει τον εαυτό της ως phygital storyteller καθώς δηλώνει πως της αρέσει να πλάθει και να συγκολλεί αισθήσεις με κάθε διαθέσιμο μέσο και για κάθε πιθανή θεματική.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και αριστούχος του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με εξειδίκευση στην ηχητική πολυμεσική δημοσιογραφία και αφήγηση του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου. Το 2024 ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές» στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κατεύθυνση τη Θεατρική Γραφή και Θεατρική Μεταφορά.
Από το 2018 είναι ενεργό μέλος του National Youth Theatre της Μεγάλης Βρετανίας.
Σπούδασε μονωδία με την Sonja Milenković Theodosiou, κλασική κιθάρα με τον Ευάγγελο Μπουντούνη, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο με τον Γεώργιο Οικονόμου, Βυζαντινή μουσική με τον Τάσο Φωτόπουλο, Σαντούρι με τον Γεώργιο Χατζηπέτρο και Πολυφωνικό και Δημοτικό τραγούδι με την Νότα Καλτσούνη. Το 2019 το podcast της ¨passe-partout” τιμήθηκε με την 2η θέση στα βραβεία BJTC Awards στο Λονδίνο.
Δεν θα το έλεγα ότι είναι μια απλή ηθοποιός, όπως με πολύ μετριοφροσύνη λέει. Εμένα μου άρεσε ο όρος PHYGITAL STORYTELLER, όρος που ομολογώ δεν τον έχω ξανακούσει. Αλλά η ερμηνεία που ακολουθεί δίνει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Ίσως είναι και μια εικόνα από το μέλλον. Μ’αρέσει, όσο το PHY (υποθέτω από το PHYSICAL ) είναι το πρώτο συνθετικό.
Η Έλενα μας προσκαλεί στην παράσταση που γίνεται στο…
…στα…
Δίνω και την ταυτότητα της εκδήλωσης :
Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και το Δελτίο Τύπου για την παράσταση ΕΔΩ.
Όσοι από εσάς με τα παιδάκια σας αποφασίσετε να παρακολουθήσετε την παράσταση αναζητειστε την Έλενα και δώστε της χαιρετίσματα… είναι η “ΤΖΙΝΑ” η γυναίκα του ΤΖΙΝΙ (από ότι μου είπε).
Είναι 2024 και οι απόφοιτοί μας, μάς υπόσχονται διαφορετικά και όμορφα Χριστούγεννα.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η ημέρα σταδιοδρμίας της Σχολής μας. Εξήντα παλιοί μας μαθητές, γονείς και φίλοι πέρασαν από τη Σχολή μας και μίλησαν στους μαθητές της Γ Γυμνασίου, Α καΙ Β Λυκείου.
Σκοπός ήταν να ακούσουν οι μαθητές από τους ίδιους τους επαγγελματίες τα μυστικά του κάθε επεγγέλαματος. Ποια είναι τα τυπικά προσόντα του επαγγέλματος και ποια τα ουσιαστικά προσόντα. Που εξασκείται το επάγγελμα στην σημερινή πραγματικότητα και ποιεςοι προοπτικές του.
Η ωραιότερη στιγμή για εμένα ήταν όταν ήρθαν οι παλιοί μας μαθητές. Από την πρώτη χρονιά των αποφοίτων – του 1992 μέχρι πρόσφατους απόφοιτους του 2015 – 16.
Ήταν όλοι εκεί, και κάποιοι από αυτούς πρώτη φορά μετά την αποφοίτησή τους πριν πολλά χρόνια. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε και να τα πούμε. Η Ιωάννα, η Μυρτώ, η Μαρίνα, η Εύα, η Γεωργία, ο Μιχάλης, ο Χρήστος, ο Μάκης, ο Χαράλαμπος, κάποιοι από τους παλιούς μαθητές που μου έρχονται τώρα στο μυαλό ήταν εκεί. Αλλά και πολλοί ακόμα…Περίπου εξήντα ομιλητές μίλησαν στους μαθητές. Κάθε τάξη παρακολούθησε δέκα ομιλίες. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης το εφτιαξε η Γρανέτα Καρατζά, υπεύθυνος ΣΕΠ της Σχολής μας, φροντίζοντας κάθε τμήμα να παρακολουθήσει κάτι διαφορετικά και κάτι για όλους (όλες τις κατευθύνσεις)
Μερικές φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση…
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες.
Είναι σίγουρο ότι οι μαθητές μας απόκτησαν μια εικόνα από τα επαγγέλματα που υπάρχουν σήμερα.
Είναι 2024 και οι μαθητές μας ενημερώνονται για τα επαγγέλματα του σήμερα… αλλά και του αύριο